email

E-mail

Kennisbank

Je webmail is eenvoudig te benaderen door /webmail achter jouw domeinnaam te zetten, zoals bijvoorbeeld: jouwdomeinnaam.nl/webmail.

Vraag eenvoudig één of meerdere e-mailadressen aan via dit formulier. Vervolgens zullen wij de gegevens zo snel mogelijk naar je toesturen.

Je wachtwoord is eenvoudig te wijzigen via de webmail. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

1. Log in op je webmail
  2. Klik op de link ‘Wachtwoord en beveiliging’
  3. Voer jouw nieuwe wachtwoord in.

Dit is makkelijk in te stellen via de webmail. Voer hiervoor de volgende stappen uit:

1. Log in op je webmail
  2. Klik op de link ‘Opties voor doorsturen
  3. Je ziet nu een overzicht van alle doorstuurders. Klik op de knop ‘Doorstuurder toevoegen‘ om een nieuwe doorstuurder toe te voegen.
  4. Voer het e-mailadres in waarnaar je jouw e-mails wilt doorsturen.

Ben je op vakantie of tijdelijk afwezig, dan kan het handig zijn een automatisch antwoordbericht (out of office reply) in te stellen. Onderneem hiervoor de volgende stappen:

1. Log in op je webmail
  2. Klik op de link ‘Automatische beantwoorders
  3. Je ziet nu een overzicht van alle ingestelde automatische beantwoorders. Om een nieuw automatisch antwoordbericht toe te voegen klik je op de knop ‘Automatische beantwoorder toevoegen
  4. Geef het tijdsinterval in uren aan tussen reacties van de automatische beantwoorder op hetzelfde e-mailadres.
  5. Voer het e-mailadres in waarmee de automatische e-mail wordt verstuurd
  6. Voer het onderwerp in van je automatische e- mail
  7. Voer de inhoud (tekst) in van je automatische e-mail
  8. Stel eventueel de start-en stopdatum in of laat deze functie op onmiddellijk en/of nooit staan.

Binnen de webmail kun je controleren of je e-mailbericht bij de ontvanger is aangekomen. Dit doe je zo:

• Log in op je webmail
  • Klik op de link ‘E-mailtracering
  • Voer het e-mailadres van de ontvanger in en klik op de knop ‘alles weergeven
  • Je ziet nu alle verzonden berichten met het tijdstip en de status.

Is een bericht succesvol aangekomen, maar ziet de ontvanger je e-mail niet? Dan is de kans groot dat je e-mail in de spam van de ontvanger terecht is gekomen. Laat de ontvanger een spamfilter aanmaken om dit te voorkomen.

In je webmail vind je desktop e-mailtoepassingen, waarmee je automatisch jouw e-mail kunt configureren. Als jouw e-mailprogramma hier niet tussen staat, kun je het handmatig instellen. Deze gegevens staan ook op dezelfde pagina in je webmail. Voer hiervoor de volgende stappen uit:

1. Log in op je webmail
  2. Navigeer naar ‘E-mail cliënt configureren
  3. Voor automatische configuratie klik je op het gewenste protocol
  4. Voor de handmatige instellingen scroll je naar beneden.

Mocht je hierbij hulp nodig hebben, dan kunnen wij je op afstand assisteren. Vul hiervoor het verzoekformulier in en wij zullen je zo snel mogelijk helpen.

Ja, dat is zeker mogelijk! Je e-mailinstellingen vind je in je webmail (zie bovenstaande vraag). Met de volgende handleidingen kun je jouw e-mail op je telefoon instellen.

Wil je je e-mail synchroniseren, gebruik dan het IMAP-protocol. Zo zie je op jouw telefoon, in de webmail en jouw computer dezelfde inkomende en uitgaande e-mailberichten.

Kom je er niet uit? Vul het verzoekformulier in en wij zullen je hiermee helpen.

Dat kan! Geef in het verzoekformulier aan of je Google G Suite, Office 365 of een eigen mailserver gebruikt. Van daaruit regelen we de externe mailhosting voor je.

Om Google G Suite te gebruiken meld je je eerst aan via de website van Google G Suite. Vul daarna het verzoekformulier in om bij ons een verzoek in te dienen. Vervolgens zullen wij je e-mail koppelen aan Google G Suite.

Om Office 365 te gebruiken meld je je eerst aan via de website van Office. Zodra je weet dat je hiervan gebruik wilt maken, dien je een verzoek in via het verzoekformulier. Vermeld hier dan ook je MX-record vanuit Office 365. Vervolgens zullen wij je e-mail aan Office 365 koppelen.

Dien hiervoor een verzoek in via het verzoekformulier. Vermeld hierin ook jouw MX-record(s). Vervolgens zullen wij het voor je wijzigen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem hieronder en je ontvangt van ons zo snel mogelijk een antwoord!

In 3 stappen jouw droomwebsite online