modules

Modules en integraties

Kennisbank

Livechat

Wil je een livechat op jouw site, geef ons dan een belletje of stuur ons een bericht. Een livechat kost bij ons €5 per maand. Je betaalt 12 maanden vooruit. Na de betaling plaatsen we een livechat op je website.

Je hebt natuurlijk niet altijd tijd om achter de livechat te zitten. Als een websitebezoeker je livechat wil gebruiken en er op dat moment niemand online is, verschijnt er in plaats van een livechat een pop-up waarin de websitebezoeker eenvoudig een bericht kan achterlaten. Zodra je online bent, is de livechat weer zichtbaar voor je bezoekers.

Ja, dat kan! Klik hiervoor in het klantenpaneel op Live Chat. Vervolgens zie je alle actieve bezoekers. Wanneer je klikt op een bezoeker, kun je direct een chat beginnen. Op het beeldscherm van de bezoeker verschijnt dan direct een pop-up waarin jullie kunnen chatten.

Uiteraard! Binnen de livechat kun je een nieuwe gebruiker aanmaken en deze de rol als ‘chat operator’ geven. Deze gebruiker krijgt dan het recht om te mogen chatten.

Natuurlijk, dat is wel zo handig! Navigeer hiervoor naar Livechat -> Chat macros. Voeg hierin shortcodes toe om met een kort stukje tekst een beschrijving te activeren. Zo kun je jouw klanten extra snel van dienst zijn.

Mollie

Je aanmelding verloopt gemakkelijk in 3 stappen:

– 1) Ga naar Mollie
– 2) Vul je bedrijfsgegevens in
– 3) Selecteer je gewenste betaalmethodes

Het is verplicht om te beschikken over een zakelijke bankrekening. Mollie mag helaas niet uitbetalen op een privérekening. Zij controleren of je bankrekening op naam staat van jouw bedrijf. Je bedrijf moet dus ingeschreven staan in het KVK Handelsregister.

Bij Mollie kun zelf kiezen wanneer zij jouw transacties uitbetalen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen of je jouw geld elke werkdag wilt ontvangen, of per week of maand. Mollie rekent geen extra kosten als je ervoor kiest dagelijks uitbetaald te worden.

De uitbetaling vindt altijd ’s ochtends plaats, ongeveer tussen 10.00 en 11.00 uur. Hierdoor heb je het geld normaal gesproken dezelfde dag nog op je rekening staan.

Uiteraard! Dit gaat heel eenvoudig. Om een betaling terug te storten, zoek je de transactie op in het transactieoverzicht van je account. Klik vervolgens op de knop Terugstorten. Bepaal vervolgens welk bedrag je wilt terugstorten: het totaalbedrag of een gedeelte ervan. Terugstortingen worden de eerstvolgende werkdag verwerkt.

Wanneer jouw websiteprofiel is goedgekeurd ontvang je een live key. Deze kun je vervolgens zelf instellen via WooCommerce -> Instellingen. Selecteer vervolgens het tabblad Betalingen. Zodra je naar beneden scrollt zie je een veld waar je jouw live key kunt invoeren.

Klinkt dit te ingewikkeld? Neem dan contact op met het WYDO team, zodat wij dit voor jou kunnen regelen.

SendCloud

SendCloud is een all-in-one verzendtool. Van het printen van verzendlabels tot en met het afhandelen van retouren. Bestellingen worden automatisch vanuit je WYDO webwinkel naar SendCloud geïmporteerd.

 • Maak eenvoudig verzendlabels aan.
 • Kies je eigen vervoerder uit zoals DHL, PostNL, DPD of UPS.
 • Verstuur Track & Trace e-mails
 • Verwerk eenvoudig je retouraanvragen
 • Verzeker je zendingen

SendCloud biedt een gratis variant aan zonder vaste kosten. Hiermee maak je gebruik van hun bulkcontracten met vervoerders. Wil je jouw eigen verzendcontract koppelen, dan betaal je een kleine maandelijkse fee. Bekijk voor meer informatie de website van SendCloud.

Laat het ons weten zodra je bij SendCloud een account hebt aangemaakt, Wij zullen vervolgens zo snel mogelijk je webwinkel aan SendCloud koppelen. Meestal doen wij dit nog op hetzelfde werkdag.

Dit kan met een reguliere A4 printer en met een speciale A6 labelprinter, zoals de Dymo 4XL.

Tot 80 pakketten per maand kun je al je zendingen afgeven bij een DHL, DPD, UPS, PostNL pakketpunt. Ze worden dan in het verzendtraject gebracht. Vanaf meer dan 80 pakketten per maand is kosteloze pick-up service mogelijk (afhankelijk van de vervoerder).

Analytics

Elke WYDO site koppelen wij aan Google Analytics. In het admin dashboard van Google Analytics vind je een overzicht van jouw website statistieken. Meer informatie over de bezoekersstatistieken vind je hier.

Wil je toegang tot het officiële Google Analytics dashboard? Dat kan! Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier.

Dit is mogelijk! Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier. Wij zullen je een uitnodiging sturen voor de beheerdersrechten van je website. Vervolgen kun je anderen uitnodigen voor je Google Analytics account.

Het WYDO team kan je hier veel over vertellen. Als je echter tot op de puntjes wilt weten hoe het precies werkt, raden wij je aan om een kijkje te nemen in het Helpcentrum van Google Analytics.

Yoast SEO

Als hulpmiddel vind je in elke WYDO site de plugin Yoast SEO. Hiermee krijg je een solide toolset, waarmee je snel en eenvoudig je tekstuele content kunt verbeteren. Zo weet je hoe jouw pagina in Google scoort en hoe deze in Google wordt weergegeven.

Om dit zelf te bepalen kun je gebruikmaken van meta-titels en meta-beschrijvingen. Dit zijn titels en beschrijvingen die zichtbaar zijn in de Google zoekresultaten.

Wanneer je een pagina of bericht bewerkt, scroll dan naar beneden. Daar vind je het onderdeel Yoast SEO. De meta-titel en meta-beschrijving pas je aan door de ‘Snippet editor’ te gebruiken. Klik dan op ‘Snippet bewerken‘. De SEO-titel is de meta-titel. Je ziet direct hoe jouw snippet voorbeeld eruitziet.

Yoast SEO geeft voor zowel de meta-titel als de meta-beschrijving aan of deze goed is qua lengte. Dit wordt aangeduid met een groene kleur. Is deze te kort of te lang, dan is een oranje kleur zichtbaar.

Ben je klaar? Vergeet dan niet om bij het bewerken van de pagina nog je wijzigingen op te slaan.

Een belangrijke factor in de Google ranking is de leesbaarheid van een pagina of bericht.

Via Yoast SEO wordt jouw leesbaarheid geanalyseerd. Zo zie je direct waar de verbeterpunten zich bevinden. Bewerk een pagina of bericht en scroll onderaan naar Yoast SEO. Klik vervolgens op de tabblad Leesbaarheid.

Een aantal tips om je verder te helpen:

 • Deel jouw tekst op in alinea’s. Één grote lap tekst leest niet lekker.
 • Maak voor de diverse alinea’s gebruik van kopteksten. Zo weten je websitebezoekers waar de alinea over gaat.
 • Maak je zinnen niet te lang.
 • Gebruik voldoende signaalwoorden.
 • Laat je teksten door anderen lezen of lees het voor jezelf hardop voor.

Meer tips vind je op de website van Yoast SEO.

Via Yoast SEO bepaal je hoe je bericht (of pagina) eruitziet wanneer je het deelt via social media. Navigeer hiervoor naar je bericht (of pagina) en scroll naar het Yoast SEO gedeelte.

Klik vervolgens op het ‘social media’ icoon met de drie bolletjes. Hier heb je de optie om te switchen tussen Facebook en Twitter. Definieer hier de gewenste titel, omschrijving en selecteer een afbeelding. Per socialmedia-kanaal is het mogelijk om andere inhoud te schrijven. Voor aanbevolen foto’s gebruiken Facebook en Twitter bijvoorbeeld andere afmetingen.

Dit is zeker mogelijk! Ga hiervoor naar de specifieke pagina (of bericht) en bewerk deze. Neem dan de volgende stappen:

 1. Scroll naar het onderdeel Yoast SEO
 2. Klik op het tandwiel
 3. Selecteer ‘nee’ bij ‘sta zoekmachine toe om deze pagina te tonen in de zoekresultaten
 4. Sla de pagina vervolgens op.

SSL / HTTPS

Elk WYDO webwinkel draait op een beveiligde HTTPS-verbinding. Dit is te herkennen aan het groene slotje met het woord veilig ervoor. Je website draait via een SSL-verbinding. Dit houdt in dat alle gegevens versleuteld verzonden worden.

Beschik je over het Groei-pakket en wil je ook een beveiligde verbinding? Dit kost je €5 per maand extra en wordt per jaar gefactureerd.

Wij werken met SSL-certificaten van Let’s Encrypt. Let’s Encrypt streeft naar een veiliger en meer privacy-respecterend internet. De SSL-cerficaten zijn geen Wildcard certificaten en laten dan ook geen bedrijfsnaam zien in de adresbalk van de browser.

De SSL-certificaten van Let’s Encrypt zijn 90 dagen geldig. Wij vernieuwen deze certificaten elke 60 dagen, totdat je besluit om met je WYDO site te stoppen.

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem dan hieronder en je krijgt van ons zo snel mogelijk een antwoord!

In 3 stappen jouw droomwebsite online