SEO

Vindbaarheid

Kennisbank

Een nieuwe website of pagina staat niet direct in de Google zoekmachine. De Google zoekrobot moet eerst jouw website bezoeken alvorens zij deze in hun zoekresultaten kunnen opnemen. Gemiddeld duurt dit twee weken. Iedere nieuwe WYDO-site koppelen wij aan Google Webmaster Tools om het indexeringsproces te bespoedigen.

Je kunt eenvoudig jouw pagina link aanpassen:

 • Log-in de achterkant van jouw WYDO-site
 • Navigeer naar pagina’s of berichten
 • Optie 1: klik op de gewenste pagina op ‘snel bewerken’ en pas de tekst achter de slug aan. Klik vervolgens op bewerken.
 • Optie 2: bewerk de gewenste pagina
  • Onder de pagina titel vind je het stuk permalink. Hier zie je direct wat jouw pagina link is.
  • Klik op bewerken en pas jouw paginalink aan.
  • Om de wijziging door te voegen klik je aan de rechterkant op bewerken.

Iedere WYDO-site koppelen wij aan Google Analytics. Daarbij implementeren we in het admin dashboard een overzicht van jouw website statistieken. Meer informatie over de bezoekersstatistieken vind je hier.

Wil je toegang tot het officiële Google Analytics dashboard? Dat kan! Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier.

Om jouw website probleemloos te houden en snel te laten indexeren in de zoekmachines koppelen wij iedere WYDO-site direct aan Google Webmaster Tools. Dit hoef je dus zelf niet in de gaten te houden! 

Wanneer je toch liever inzage hebt, dan kun je met ons contact opnemen. Wij kunnen je vervolgens een uitnodiging versturen om inzicht te krijgen.

Voor iedere WYDO-site generen wij via Yoast SEO een XML-sitemap. Deze indexeren wij vervolgens binnen Google Webmaster Tools. Om jouw XML-sitemap te bekijken kun je achter jouw domeinnaam /sitemap_index.xml schrijven. Jouw sitemap wordt automatisch bijgewerkt.

Als hulpmiddel hebben wij in iedere WYDO-site het hulpmiddel Yoast SEO geïmplementeerd. Hiermee krijg je een solide toolset waarin je snel en eenvoudig je tekstuele content kunt verbeteren. Zo weet je hoe jouw pagina in Google scoort en hoe deze in Google wordt weergegeven.

Om dit zelf te bepalen kun je gebruik maken van meta titels en meta beschrijvingen. Dit zijn titels en beschrijvingen die Google laat zien in de Google zoekresultaten.

 

Wanneer je een pagina of bericht bewerkt, dan kun je naar onderen scrollen. Naar het onderdeel Yoast SEO. Je kunt de meta-titel en meta-beschrijving aanpassen door de ‘Snippet editor’ te gebruiken. Je klikt dan op ‘Snippet bewerken‘. De SEO-titel is de meta-titel. Je ziet direct hoe jouw snippet voorbeeld eruit ziet.

 

Yoast SEO geeft voor zowel de meta-titel als de meta-beschrijving aan of ze goed zijn van lengte. Dit wordt aangeduid met een groene kleur. Als ze te kort of te lang zijn, dan zie je een oranje kleur. Ben je klaar? Vergeet niet om de pagina te bewerken op jouw wijzigingen op te slaan.

Een belangrijke factoor in de Google ranking is de leesbaarheid van een pagina of bericht.

 

Via Yoast SEO wordt jouw leesbaarheid geanalyseerd. Zo kun je direct zien waar verbeterpunten bevinden. Bewerk een pagina of bericht en scroll onderaan naar Yoast SEO. Klik vervolgens op de tabblad Leesbaarheid.

 

Een aantal tips om jouw hierin te helpen:

 • Deel jouw tekst op in alinea’s. Één grote lap tekst is niet fijn leesbaar.
 • Gebruik tussen diverse alinea’s kopteksten. Zo weet de bezoeker waar de alinea over gaat.
 • Maak jouw zinnen niet te lang.
 • Gebruik voldoende signaalwoorden.
 • Probeer jouw teksten door anderen te laten lezen, of lees het hardop voor.

Meer tips vind je op de website van Yoast SEO.

Je kunt via Yoast SEO bepalen hoe jouw bericht of pagina eruit ziet, wanneer je hem deelt via social media. Navigeer hiervoor naar jouw bericht of pagina en scroll naar het Yoast SEO gedeelte. Klik vervolgens op het ‘social media’ icoon met de drie bolletjes. Je kunt vervolgens switchen tussen Facebook en Twitter. Definieer hierbij jouw gewenste titel, omschrijving en selecteer een afbeelding. Per social media kanaal is het mogelijk om andere inhoud te schrijven. Facebook en Twitter hanteren bijvoorbeeld voor aanbevolen foto’s andere afmetingen.

Dat is zeker mogelijk! Je kunt hiervoor naar jouw specifieke pagina of bericht gaan en deze bewerken. Neem dan de volgende stappen:

 1. Scroll naar het onderdeel Yoast SEO
 2. Klik op het tandwiel
 3. Selecteer bij ‘sta zoekmachine toe om deze pagina te tonen in de zoekresultaten’ nee
 4. Sla de pagina vervolgens op.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel ‘m hieronder en je hoort zo snel mogelijk een antwoord!

In 3 stappen jouw droomwebsite online