Bezoekersstatistieken bijhouden

Met Google Analytics

Wanneer je wilt weten of jouw website goed loopt , dan is het belangrijk om de statistieken ervan bij te houden. Meten is immers weten. Met de Google Analytics integratie blijf je op ieder moment op de hoogte van jouw bezoekers. Zo krijg je inzage in het aantal websitebezoekers, weet je direct hoe bezoekers je website hebben gevonden, welke pagina’s ze hebben bekeken en hoe lang ze op je website surfen.

Realtime inzicht

Binnen jouw website integreren wij standaard de Google Analytics dashboard uitbreiding. Hiermee kun je inloggen op jouw website en direct al de statistieken bekijken, waaronder het realtime aantal bezoekers die op hetzelfde moment op je website aan het surfen zijn.

Heb je al Google Analytics of gaat je voorkeur uit naar het dashboard van Google Analytics zelf? Geen probleem! Laat het ons weten en dan regelen wij het voor jou.

Het nut van statistieken

Het zijn een hoop statistieken die je met Google Analytics voorgeschoteld krijgt. Wellicht vraag je je af wat je met al die informatie kunt doen. Een idee is om hierop een marketingplan af te stemmen. Websitestatistieken zijn namelijk een belangrijk onderdeel van je online business, een middel om je doelgroep gericht te targetten en de juiste relevante content neer te zetten. Met deze informatie kun je dus de online beleving van je klanten verbeteren en daarmee meer omzet en de juiste bezoekers krijgen.

Verzamelen van relevante data

Websitestatistieken zeggen veel over de voortgang van je website, het gedrag van je websitebezoekers en of bepaalde reclamecampagnes effectief zijn gebleken. Met al deze statistieken kun je gericht je doelgroep specificeren en optimaliseren. Ga na waar bezoekers vandaan komen en vergelijk het gedrag van nieuwe met terugkerende bezoekers. Analyseer met welke zoekwoorden je websitebezoekers hebben gezocht om op jouw website te komen.

In 3 stappen jouw droomwebsite online